Czy jedzenie cateringowe może być zdrowe?

Czy jedzenie cateringowe może być zdrowe?

Jeżeli jedzenie cateringowe kojarzy nam się tylko z organizacją imprez i dostarczaniem np. obiadu ze smażonym kotletem w roli głównej, nic bardziej mylnego. Jedzenie takie może być zdrowe oraz wygodne. Zamawiamy do domu żywienie na cały miesiąc, gdzie codziennie rano otrzymujemy posiłki na cały dzień. Jest to nie tylko możliwość ogromnej oszczędności czasu, ale i zmiany trybu życia na bardziej zdrowy.

Czy jednakowa dieta dla każdego?

Trudno sobie wyobrazić, aby jednako przyrządzone posiłki były zdrowe zarówno dla wysportowanego mężczyzny, jak i filigranowej kobiety lub dziecka. Każde ciało ma inne potrzeby dotyczące kaloryczności w zależności od wieku, płci, sposobu życia (duża aktywność fizyczna lub stacjonarne spędzanie czasu). Różne są też preferencje, np. ktoś lubi mięso, a ktoś inny jest wegetarianinem. Występują też różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe, alergie, schorzenia, które powodują, że konieczne jest spożywanie np. jedzenie bezglutenowego lub bez laktozy. Odpowiedzią na tak zróżnicowane potrzeby jest np. oferta ze strony https://timcatering.pl/.

Znajdziemy tam propozycje posiłków:

– standard, czyli dla ludzi zdrowych, jednak i tu możemy zamówić dania o różnym poziomie kaloryczności na cały dzień, np. 1000, 1500, 2000 kcal,

– junior, odpowiednich dla dzieci,

– wegetariańskich oraz wegańskich, również można dokonać wyboru spośród różnej kaloryczności,

– dla osób z nietolerancjami: np. żywność bez glutenu lub laktozy,

– dla sportowców.

Jedzenie cateringowe może być jak najbardziej zdrowe, a ważne, że można je dostosować do rożnych potrzeb, ponieważ wszyscy jesteśmy inni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 × pięć =